Universitat Rovira i Virgili

Joaquín Ruiz de Arbulo Bayona

|Alt imatge|

JOAQUÍN RUÍZ DE ARBULO BAYONA

DADES GENERALS : 

Catedràtic d'Arqueologia de Grècia i Roma de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment director del Departament d'Història i Història de l'Art i coordinador del doctorat interuniversitari en Arqueologia Clàssica. Codirector al costat del Prof. Ricardo Mar del Grup de recerca Seminari de Topografia Antiga (www.setopant.com). 

Expert en Arqueologia Urbana. El 1982, va ser un dels introductors a Espanya dels nous sistemes de registre en excavacions arqueològiques urbanes i les matrius estratigràfiques de Harris. Investigador de la Tarragona romana i de la ciutat grega i romana d'Emporion / Emporiae. Estudiós de l'urbanisme i l'arquitectura romana des de la seva vessant arqueològica, econòmica i social; també de l'Arqueologia dels santuaris al món antic. Membre fundador de la Revista d'Arqueologia de Ponent (Universitat de Lleida) i secretari de la mateixa durant set anys (2004-2010). Col·laborador científic del festival internacional "Tarraco Viva" en les seves 19 edicions (1999-2017).

ÚLTIMES PUBLICACIONS: 

- Joaquín RUIZ DE ARBULO. Roma explicada a los jóvenes (y a los no tan jóvenes). Barcelona: Ed. Invisibles. 2017.

- J. RUIZ DE ARBULO, R. MAR, F. GRIS, J.A. BELTRAN. Tarraco Patrimoni Mundial. Una nova visió. Tarragona. 2017

- Ricardo MAR; Joaquin RUIZ DE ARBULO, David VIVO, Jose Alejandro BELTRAN, Ferran GRIS. Tarraco. Arquitectura y urbanismo de una capital provincial romana. Volumen II. La ciudad imperial, Tarragona: Universitat Rovira i Virgili. 2015. ISBN 978-84-942034-3-5.

- Ricardo MAR; Joaquin RUIZ DE ARBULO, David VIVO, Jose Alejandro BELTRAN. Tarraco. Arquitectura y urbanismo de una capital provincial romana. Volumen I. De la Tarragona ibérica a la construcción del templo de Augusto. Tarragona: Universitat Rovira i Virgili. 2012. ISBN 978-84-940565-8-1.