Universitat Rovira i Virgili

Eva Subías Pascual

|Alt imatge columna esquerra|

EVA SUBÍAS PASCUAL

DADES GENERALS : 

Doctora en Història per la Universitat de Barcelona, especialitat Prehistòria, història antiga i arqueologia, des de l'any 1991.

He treballat com arqueòloga des de la primera campanya de promoció de l'arqueologia professional endegada per la Generalitat de Catalunya l'any 1994 i seguidament vaig participar a la posada en marxa de l'escola-taller d'arqueologia de Tarragona. (TED'A)

També he obtingut diverses beques de recerca a l'estranger, participant en projectes d'excavació a l'àrea italiana on també hi vaig elaborar la meva tesi doctoral (Eva Subías: La Domus dels Dioscurs d'Ostia Antica, Tarragona) premiada amb el Premi Ponç d'Icart d'Investigació arqueològica. He obtingut contractes destacats de reincorporació d'investigadors, consolidant-me com a professora agregada de la URV i portant endavant una línia de recerca centrada en l'art i l'arquitectura del món grecoromà oriental.

Pel que fa el treball de camp, he combinat els treballs de la Missió catalana d'excavacions a Oxirrinc (Egipte), i els de diversos jaciments d'època romana encapçalant recentment un projecte quadriennal al castrum visigòtic del Puig Rom (Roses).

Coordino el Màster interuniversitari d'Arqueologia Clàssica. Imparteixo assignatures de Grau i de Màster:

Arqueologia de Roma

Arqueologia de l'Arquitectura

Dibuix i Tècniques de Restitució de l'Arquitectura (compartida amb Ignacio Fiz)

Arqueologia de l'Orient Grecoromà (optativa)

ÚLTIMES PUBLICACIONS: