Universitat Rovira i Virgili

Margarita Celma Tafalla

|Alt imatge columna esquerra|

MARGARITA CELMA TAFALLA

DADES GENERALS : 

Margarita Celma Tafalla és professora associada del Grau d'Infantil i Primària. Menció de Música. Actualment també treballa com a coordinadora del Programa educatiu CANTANIA a l'Aragó on també es directora musical del concert participatiu 'CANTANIA'. Per altra banda desde fa 13 edicions es programadorai directora del Cicle d'Orgue del Matarranya, des de la seva creació, als orgues de Mont-roig i Fondespatla. 

En el passat ha estat Directora de 'La Coral de Beseit/Beceite' i de 'La Coral Thymiaterion de Calaceite/Calaceite' al llarg de més de vint anys, interpretant centenars de concerts. Va crear i dirigir 'Los Músics de Said', grup de música antiga i dansa històrica. Ha dirigit cors infantils. Creadora de l'associació 'Corals del Matarranya' amb la que van organitzar i dirigir les Trobades Corals (13 edicions), l'entrega de la 'Menció Honorífica Miguel de Aguilar' a un compositor que escrigui per al món coral i va fomentar la creació d'obres corals amb base tradicional i en llengua catalana, principalment. Inici i coordinació de tres

Trobades de Cors de la Fundació Jaume I de la Mancomunitat Taula del Sénia. Creadora i coordinadora del seminari 'VEN A CANTAR' per a mestres Centro de Profesores y Recursos de Alcañiz- Gobierno de Aragón. Concerts participatius amb alumnat de Primària. (5 edicions) i curs de direcció per a mestres.

Funcionària de carrera del Cos de mestres en la especialitat de música des de l'any 1997. Coordinadora projecte d'innovació educativa per a Primària: 'AULA ABIERTA MEZQUÍN-MATARRANYA'. Medi físic, natural, social i cultural, material didàctic per a Primària. Coordinadora projecte d'innovació educativa per a Primària: 'CANTEM JUNTS'. Música, investigació, transcripció musical i enregistrament de cançons del Matarranya en llengua catalana. Els xiquets eren investigadors i van preguntar als iaios, projecte interdisciplinar a l'escola amb la implicació de tota la comunitat educativa i comarca.

 Per altra banda ha rebut dos premis: 

ÚLTIMES PUBLICACIONS: 

Llibres com coautora o coordinadora.

Programacions didàctiques com autora

CD i DVD

Composició i edició de partitures per a coral

Articles com autora